Архів новин за період: Січень 2021

31 Січень 2021, 20:31

Словник інженерного тижня створили учні 8-Ф класу

STEAM-освіта як одна з форм організації освітньої діяльності популярна серед учнів та педагогів Сьомої Школи. Поєднання предметів природничо-математичного та філологічного циклів дає креативний результат та запам’ятовується учням. 

Тож учні 8-Ф класу на уроці української мови  (вчитель українськ...

31 Січень 2021, 20:06

Виготовили листівки для профілактики коронавірусу

Завершуючи виконання завдання "Виготовлення паперової захисної маски», у рамках інженерного тижня на уроці математики (вчитель Крикун Н.М.) проведена інформаційна хвилинка для учнів 8-М і 9-М класів, які створили листівки-пам'ятки з правилами профілактики захворюваності на Covid-19 українською і ...

31 Січень 2021, 19:48

Steam-освіта на уроках української

Інженерний тиждень, що проходив у школі засвідчив, що і діти, і їхні наставники, педагоги різних предметів, беззаперечно цікавляться наукою і тим, що з нею пов’язано.  Не винятком стали й уроки української мови і літератури.

Як відомо, метою «Інженерного тижня 2021» став розвиток STEM-освіти та ...

30 Січень 2021, 14:45

Виготовили «сонячну піч»

Інженерія – це процес, під час якого теоретична наука набуває практичного застосування. 

Під час Інженерного тижня школа перетворюється на велику дослідницьку лабораторію, у якій вчителі та учні занурюються у світ сучасної науки та технологій, які роблять навчання креативним та практичним.  

Уч...

30 Січень 2021, 14:15

Учні вчилися захищатися від коронавірусу

Щодня з усіх інформаційних джерел ми чуємо новини про коронавірусну хворобу, яка стала новим викликом для людства планети. Вже відомо, що вона передається повітряно-крапельним шляхом, а одним із способів захисту є суворе дотримання правил гігієни та використання індивідуальних засобів захисту. 

...

30 Січень 2021, 13:23

150-річчя від дня народження Агатангела Кримського

Рішення про оголошення на Черкащині 2021 року Роком Агатангела Кримського ухвалила Черкаська обласна рада.

На виконання Плану заходів державної обласної  адміністрації  щодо відзначення 150-річчя від дня народження Агатангела Кримського в нашій школі було організовано тематичні уроки та інформац...

30 Січень 2021, 13:11

Випускники дізналися про умови навчання в ЧДТУ

28 січня 2021 року відбулася онлайн-зустріч учнів 11-М класу (класний керівник Дорошенко Т.М.) зі старшим викладачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи факультету харчових технологій та сфери обслуговування Черкаського Державного технологічного університету, помічником декана з виховн...

30 Січень 2021, 12:57

Інженерія полегшує життя

Інженерний тиждень не оминув і таку науку як географія. 

Сьогодення об'єктивно вимагає переведення освітнього процесу на новий технологічний рівень, активізацію пошуку перспективних інноваційних технологій, які спрямовані на розвиток і саморозвиток особистості. 

Знання, які отримали шестикласни...

30 Січень 2021, 12:46

Фізика – це захоплююча подорож сторінками природи!

У рамках інженерного тижня та декади фізико-математичних наук на уроках фізики та інформатики (вчитель Видиш В.О) учні мали змогу проявити креативність та позмагатись у знаннях з фізики. 

Учні 7-А класу сконструювали спектроскоп та познайомились з видимим світловим спектром. 

8-А клас дізнався,...

30 Січень 2021, 12:33

Вшанували пам'ять визволителів Сміли

29 січня - День визволення Сміли і Смілянського району від фашистських загарбників.

У цей день ми згадуємо всіх, чиї життя забрала Друга світова війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. 

Учні...

29 Січень 2021, 11:48

«Історія винаходів» у 8-М

Інформаційна хвилинка "Історія винаходів" у 8-М класі поєднала давнину і сучасність, а також міфологію і фантастику, музику і живопис, математику, анатомію, програмування, механіку, медицину, філософію, а головне, вміння знаходити потрібну інформацію на широких просторах Інтернету.

Крикун Н.М., ...

29 Січень 2021, 11:41

Зимова розвага учнів 5-В класу

П’ятикласники (класний керівник Кравченко М.О.) після уроків весело проводять час в ці чудові по-справжньому зимові дні на свіжому повітрі.

Маючи можливість, учні з цікавістю спостерігають за красою природи і охоче грають в зимові ігри. 

У будь-яку пору року корисно дихати свіжим повітрям. 

На...

29 Січень 2021, 11:34

Зробили барометри своїми руками

Закінчився інженерний тиждень в 4-Б класі (вчитель початкових класів Головченко Т.І.) конструюванням барометрів. Тепер ми точно будемо знати, коли нам можна збиратися на риболовлю!!!

 

 

28 Січень 2021, 13:35

Спроектували космічну ракету

Україна – визнана у світі космічна держава. 

Ми пишаємося українськими конструкторами на шляху освоєння космосу:  С. Корольов, М. Янгель, В. Челомей, В. Глушко, М. Кибальчич, О. Засядько, К. Костянтинов, Ю. Кондратюк, К. Ціолковський, Л. Каденюк, В. Команов та ін. 

Учні 8-Ф класу взяли участь у...

28 Січень 2021, 13:28

«Побач ДНК!»

У рамках інженерного тижня на уроці біології (вчитель Поліщук Л.В.) учні 9-М класу стали учасниками проекту «Побач ДНК!» та провели під керівництвом педагога дослід з яблуком. 

«Бути дослідником дуже цікаво, особливо коли у тебе усе вийшло!» - вважають учні.