30 Січень 2021, 13:23

150-річчя від дня народження Агатангела Кримського

Рішення про оголошення на Черкащині 2021 року Роком Агатангела Кримського ухвалила Черкаська обласна рада.

На виконання Плану заходів державної обласної  адміністрації  щодо відзначення 150-річчя від дня народження Агатангела Кримського в нашій школі було організовано тематичні уроки та інформаційні хвилинки, де учні 7-А, 7-Б, 8-А, 9-А, 10-М класів (учитель української мови та літератури С.П.Шпильова) створювали буктрейлери, презентації,  писали диктант, переглянули документальний фільм "Кримський фоліант". 

Дізналися багато нового та цікавого, адже Агатангел Кримський -  багатогранний учений-філолог, оригінальний письменник і перекладач. 

Як знавець культури і мов східних народів, україніст і славіст, своїми дослідженнями він здобув великий науковий авторитет і посів належне місце в галузі філологічної науки кінця ХІХ - першої половини ХХ століття.

Найактивнішими та найдопитливішими учасниками були К. Харченко,  В. Манько, А. Сереветник, Д. Склярова, В. Лознева, О.Проскурякова, А.Яхно, А. Шевчук, А. Купець, В. Овчаренко, Т. Сухобрус, П. Криворучко, Д. Шевченко, А. Сідорова, А. Євенко, О. Крижня, М. Лютий, С. Ліманенко, В. Лебедович, А. Лопатка та О. Буханець.

С.П.Шпильова, учитель української мови та літератури