22 Листопад 2023, 11:38

Ми різні, але ми разом!

Під час Декади толерантності відбулася зустріч учнів 8-А та 6-Б класів  з соціальним педагогом Мирошниченко Н.О. під девізом “Ми різні, але ми разом!”, яка проходила у формі ділової гри. Говорили про толерантність, терпиме ставлення до себе, людей, світу. 

Через ігрове проєктування “Самопрезентація” діти мали змогу щиро поглянути на себе, визнати свої слабкі якості та можливість духовного зростання. Під час дії за інструкцією «Продовж фразу» усвідомити, що необхідно налаштовуватись на добро, не бути залежними від своїх емоцій. Виконуючи вправу «Подібності та відмінності» зрозуміти, що майже всі ми вміємо робити те, що необхідно нам у житті. 

Згодом провели дослід з аркушем паперу, який показав, що ми дуже різні, що важливо сприймати людей такими, якими вони є, навіть коли їх уподобання відмінні від наших. Вправа “Асоціативний кущ”, філворд “Що таке толерантність?” закріпила поняття толерантності. 

Виконуючи вправу «Килим» (з використанням клубка ниток) учні 6-Б погодилися, що у всіх людських взаємовідносинах потрібна золота середина. Ми повинні відчувати та чути один одного. 

Учні 8-А класу намалювали “Дерево толерантності”, де виокремили толерантну і нетолерантну особистість, пройшли анкетування “Наскільки Ви толерантні?”. 

І хоча це була тільки гра, ми, дорослі, сподіваємось, що кожен з учасників  щось для себе усвідомив і відкрив, над чимось замислився. Життя триває, і ми повинні його будувати на основі терпимості, любові та доброти.