19 Листопад 2020, 19:55

Україна - територія гідності

Темі Свободи та Гідності була присвячена година відкритих думок у 8-Ф класі (класний керівник Котова І.С.).
Що таке гідність, скільки коштує свобода – ці питання змусили замислитися сучасних підлітків. Історія України ХХІ століття – це час пошуку відповіді на питання, які турбують небайдужих українців.
Восьмикласники загуглили, звідки з’явилися та що означають поняття «свобода та гідність», виготовили для своїх рідних листівки свободи, на яких крім вітань до Дня Гідності та Свободи розмістили вислови видатних особистостей про свободу.
Роздумами про власне майбутнє став лист самому собі, у якому підлітки шукали відповіді на питання «Чого я хочу? Що я маю робити, аби почувати себе гідним цього?».
Захід закінчився хвилиною поваги до тих, хто власним життям довів слова Вольтера : «Втратити свободу може лише той, хто не вмів її захищати».
Так, саме біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні восьмикласники пообіцяли бути гідними пам’яті борців за свободу України.
Наше майбутнє залежить від вчинків, а не красивих гасел. Україна має бути територією гідності, де її громадяни живуть за законами честі та свободи вибору.
Хочеться вірити, що юні громадяни зможуть бути гідними та свободними, а листи, написані у майбутнє, стануть підказкою-дороговказом для вибору в житті.