13 Червень 2021, 09:17

Учні 9-М відвідали три з семи чудес України

Прийшли чудові літні дні, а отже настав час для подорожей. Саме тому 9-М клас під керівництвом класного керівника Олексенко К.А. та вчителя історії Харченко Н. П. здійснив дводенну екскурсію мальовничою Буковиною та Поділлям. 

Розпочалась подорож з Чернівців – міста, яке славиться на весь світ величним та неймовірно красивим Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича. 

Архітектурний комплекс колишньої резиденції митрополитів України нагадує середньовічний замок та вражає всіх своїх відвідувачів з перших кроків на його території. Діти відвідали церкву Трьох Святителів, «Митрополичий корпус» з його Мармуровою, Блакитною та  Червоною залою, а також дендропарк, площа якого близько 5 га. 

Оглядова екскурсія містом також не залишила дітей байдужими. Мальовничі вулиці, збережена з давніх часів бруківка, затишні дворики зі стародавніми розписами та архітектурою закарбовуються в пам’яті та викликають бажання повернутись сюди знову. Проте програма екскурсії включала в себе ще багато цікавого, тому після ночівлі в чудовому хостелі 9-М вирушив далі – до Хотина.

У цьому місті учнів чекало ще одне з семи чудес України – Хотинська фортеця. Саме тут Петро Конашевич-Сагайдачний прийшов на допомогу польському війську та вперше наніс нищівної поразки османам. 

Дітям неймовірно сподобались неприступні мури фортеці, збережені до нашого часу, легенди, історичні факти та пам’ятки замку. Розповіді екскурсовода та експонати музейних кімнат ніби зупинили час та перенесли учасників екскурсії в середньовіччя. 

Неймовірні краєвиди, що відкриваються з фортеці, також не залишили нікого байдужим. Діти з задоволенням фотографувались на фоні самої фортеці, Дністра, купували сувеніри та просто насолоджувались враженнями від відвідин цього історичного місця.

Неможливо було оминути в своїй екскурсійній програмі «місто на камені» –  Кам’янець-Подільський. Це місто було засноване в 1385 році і славиться величезною фортецею, розташованою на острові, оточеному річкою Смотрич. Поєднується вона з містом мостом на вузькій смузі скелі, через який учні пройшли в місто і завершили екскурсію прогулянкою по місту.