25 Лютий 2021, 08:03

Stem-освіта на уроках природничо-математичного циклу

STEM-технології вже впевнено увійшли в український освітній простір. Цим напрямом зацікавилися не тільки діти, а й вчителі. Бо наука – це не суха теорія, а захоплюючий процес відкриття нового! 

А фізика і хімія – не лише складні формули, біологія - не лише складна теорія, а й надзвичайні експерименти. STEM-підхід – це інтеграція, моделювання, проектування та напрацювання навичок. 

Один конкретний практичний приклад може так зацікавити учнів, що вони із задоволенням почнуть вивчати теорію. 

Під  час майстер-класу на тему "STEM-освіта на уроках природничо-математичного циклу" вчитель фізики ЗОШ №7 Видиш В.О. разом з колегами поринули у яскравий світ природничих наук, за допомогою міжпредметної інтеграції розглянули тему "Вода", змогли дізнатись її значущість з поглядів природознавства, біології, хімії, фізики, інформатики та основ здоров'я, що допомогло сформувати уявлення про цілісну картину світу. 

Колеги дізнались, яка кількість води міститься в їхньому організмі, масову частку цукру в склянці чаю, побудували кулестрижневі молекули води, познайомились з капілярними явищами за допомогою цікавих фізичних дослідів. 

Завдяки теплій та затишній атмосфері година сплинула як одна мить.