17 Лютий 2021, 18:53

Як ефективно діяти в команді – з’ясовували на міському семінарі практичних психологів та соціальних педагогів

Мабуть, ніхто не заперечуватиме необхідності формування командного духу й укріплення колективу. У таких ситуаціях фахівці радять вдатися до тимбілдингу. 

Що таке тимбілдинг? Це робота, спрямована на об’єднання і заохочення членів групи до спільної результативної діяльності. 

16.02.2021 року практичним психологом школи Яровою О.М. було проведено на базі нашого закладу семінар практичних психологів та соціальних педагогів міста, на якому розглядалися види тимбілдінгу та для чого його використовувати.

У сучасному світі здатність ефективно діяти в команді, безсумнівно, є одним з найбільш затребуваних особистих якостей поряд з надійністю, готовністю допомогти, чуйністю, широтою поглядів, терпінням і самоповагою. 

Кожен із нас хоче працювати в комфортних умовах  у доброзичливому колективі. Адже колектив стимулює нас до розвитку, мотивує та підтримує. Але буває навпаки , коли спільнота руйнує особистість, не дає змогу реалізувати себе та працювати взагалі. 

Тому потрібно пам'ятати, що для ефективної роботи команди треба працювати всім і починати з себе.

Одна з перспектив тимбілдингу – розвиток у співробітників теплого почуття прихильності до роботи. Співробітник, який вірний своїй справі і йому приходити на роботу не в тягар, якому подобається те, що він робить, подобається колектив, в якому він працює, – ось той напрямок, якого варто дотримуватися.