15 Лютий 2021, 17:44

Освітянам радять говорити з учнями та батьками про захист від інфекційних хвороб

Для обговорення захисту від інфекційних хвороб і вакцинації з батьками або у педагогічному колективі освітянам найкраще залучити фахівців-медиків, які відповідатимуть на запитання про щеплення і руйнуватимуть поширені міфи. Про це розказала Тетяна Балтян – лікарка-педіатр, тренерка ЮНІСЕФ, представниця Національної служби здоров’я України під час онлайн-сесії на тему "Імунізація в період пандемії". Захід відбувся 11 лютого 2021 року, його запис можна переглянути за покликанням. 

"Сьогодні вакцинація – це єдиний захист від вакцинокерованих інфекцій, тобто від тих, проти яких є вакцини. За даними ВООЗ, щороку завдяки щепленням у світі вдається зберегти до 3-х млн дитячих життів", – зазначила Тетяна Балтян.

За словами експертки, важливо дотримуватись правил рутинної вакцинації – тобто тієї, яку роблять дитині відповідно до календаря щеплень. Особливо важливим це стало під час пандемії COVID-19, коли батьки побоюються вести дітей до медичних закладів і пропускають передбачений календарем період вакцинації.