18 Жовтень 2024, 16:45

«Скажи Ні торгівлі людьми!»

Тренінг обізнаності “Скажи Ні торгівлі людьми!” пройшов з учнями 7-х класів, присвячений до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми! 

Метою заходу було підвищення рівня поінформованості школярів з питання протидії торгівлі людьми, закріплення знань і формування навичок безпечної поведінки в кризових умовах. 

При зустрічі обговорили досить актуальну та важливу  для сучасного суспільства тему — тему торгівлі людьми та боротьби з цим негативним соціальним явищем. В процесі роботи  визначили основні поняття цього виду злочину, його масштаби та групи ризику громадян. Метою заняття було підвищення поінформованості школярів з питання протидії торгівлі людьми, закріплення знань з даного питання.

Торгівля людьми в Україні з'явилася як наслідок зростання безробіття, зубожіння населення, військової агресії.  Це явище становить значну суспільну небезпеку. У всьому світі торгівля людьми вважається одним із найтяжчих злочинів проти особи. 15 листопада 2000 року Комісія ООН з прав людини визнала торгівлю людьми сучасною формою рабства. До провалля під назвою “експлуатація” потенційна жертва робить всього лише один крок. 

Людина повинна розпізнати небезпеку і відгородитися від неї, щоб не стати жертвою торгівлі людьми та  потрапити у так звану «групу ризику». Під час практичної частини діти пройшли анкетування “Торгівля людьми - найжахливіша форма злочинності”, яке показало високий рівень обізнаності з даного питання. 

Також були  створені гасла за темою, використовуючи слова: рабство, людина, товар, життя безцінне, раб, сучасність, стоп, жертва, проти, гроші. На при кінці заходу діти отримали пам’ятки “поради з легального працевлаштування” та буклети  “Торгівля людьми. Як не стати жертвою?”. 

Соціальний педагог Наталя Мирошниченко