11 Жовтень 2024, 07:58

Вплив шкідливих звичок на організм дитини

Підлітковий вік — вік становлення. Підліток ще погано знає навколишній світ, самого себе. Він поспішає жити, увійти у світ дорослих людей, все хоче попробувати, про все скласти власну думку. Якщо ж до цього додати чимало нових проблем, перші розчарування, драми, то можна зрозуміти, чому саме підліток такий схильний до шкідливих звичок. Результати обстежень школярів, які мають шкідливі звички, дозволили скласти так званий рейтинг причин, що, на думку самих підлітків, відіграли найважливішу роль у прийнятті ними згубного рішення.

Сестра медична Рощина Ю. провела профілактичну бесіду з учнями 7-Б класу про шкідливість паління і алкоголю. Вона звернула увагу на те, що алкоголь і наркотики притупляють розум, можуть порушувати координацію рухів, підштовхувати до небезпечної поведінки і негідних вчинків, але не допомагають вирішити жодної проблеми.

Негативний вплив куріння та вживання алкоголю для підлітка очевидний, але сумно те, що, навіть знаючи про наслідки, школярі продовжують курити. Ніяка профілактика не матиме результату, якщо батьки і найближче оточення не будуть демонструвати правильний приклад для наслідування.