27 Квітень 2024, 12:26

День Цивільного захисту

24.04.2024 року в нашій школі відбувся День Цивільного захисту. До складу комплексного об’єктового тренування входило протипожежне тренування з особовим складом ланок, а також відпрацювання діям у надзвичайних ситуаціях під час військового стану з усіма учасниками освітнього процесу. Темою заходу було «Обережно, амоніак! Властивості, способи поширення та вплив на організм людини. Дії в надзвичайних ситуаціях та надання першої домедичної допомоги». 

В такий важкий та небезпечний час для нашої країни, особлива місія освітян – це зберегти життя наших дітей та навчити їх діяти у різних надзвичайних ситуаціях. Під час підготовки та проведення Дня ЦЗ учителі провели ряд заходів різної тематики щодо безпеки дітей. Для учнів 1-4 класів було організовано перегляд відеороликів щодо мінної безпеки, у Кабінеті безпеки було проведено ряд заходів для різних класів – це і квести, вікторини, майстер-класи. Проведені заходи з надання домедичної допомоги при різних травмуваннях. На першому поверсі у фоє розміщені інформаційні стенди та чудові дитячі малюнки з різної тематики, які по особливому сприймаються у наш час. 

За планом після розпорядження керівного складу ЦЗ закладу та сигналу про евакуацію, усі учасники освітнього процесу терміново евакуювалися в укриття, що вклалися у запланований час (4 хв), та в укритті всі за розпорядженням одягнули засоби захисту органів дихання. День був вдалим, інформаційним та практично-навчальним. 

Дуже сподіваємося, що знання з безпеки, набуті нашими дітками за час війни, будуть ніколи не застосовані в реальному житті, а залишаться лише теоретичними. А наша країна після Перемоги стане квітучою, безпечною та перспективною для наших дітей.

Заступник директора з НВР Світлана Безсікерних