17 Квітень 2024, 08:04

Вільні творять майбутнє!

 

 

 

 

16 квітня 2024 року відбувся обласний патріотичний вишкіл «Вільні творять майбутнє!» для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») закладів освіти області, до якого долучились та взяли участь і наші козацькі рої "Сокіл" та "Звіробій" куреня імені Героя України Євгена Лисенка Смілянської ЗОШ 7 Черкаської області.

Розпочався вишкіл із здачі рапортів ройовими 29 роїв області, а потім загальним виконанням Гімну України а-капельно. 

Під час вишколу наші джури разом з керівниками та виховниками здобули практичні навички виживання в умовах війни, що є дуже актуальним в нинішньому житті.

Юні джури та їх керівники упродовж вишколу працювали та випробовували себе на цікавих локаціях. Зокрема: «Туристсько-спортивна смуга перешкод»; «Таборування»; «Метання гранати»; «Пластун» (орієнтування на місцевості); «Відун» (вікторина з історії України); «Впоряд» (стройова підготовка);  «Збірка-розбірка АК», демонстрація бойового спорядження військовослужбовця; «Домедична підготовка»; «Патріотичний музей АТО» (Святенко Олексій);

Молодь неформально поспілкувалися з захисниками та захисницями України на локаціях «Патріотичний музей АТО» та «Збірка-розбірка АК».

Військовослужбовці Черкаського міського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки провели виховні бесіди та профорієнтаційні заходи, спрямовані на залучення молоді до захисту кордонів та територіальної цілісності нашої Батьківщини.

На завершення всі разом виконали Гімн українських націоналістів "Зродились ми..." та, звісно, загальним фото на згадку про цікавий, насичений, пізнавальний та патріотичний вишкіл.

Наші джури від імені всіх учасників куреня імені Героя України Євгена Лисенка Смілянської ЗОШ 7 Черкаської області привітали директорку Юлію Кріт та колектив Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді з 70-річницею заснування Центру та побажали ще довгих років плідної праці на творчій патріотичній ниві.

Щиро вдячні організаторам за участь вишколі, який навчає молодь здобувати практичні навички та закріплювати їх тут і зараз, щоб потім, у надзвичайній ситуації миттєво зреагувати і, чи то надати допомогу потерпілому, чи то взяти до рук зброю і захистити себе, свою родину, свою країну, а також щиро вдячні нашим ЗСУ за можливість брати участь у таких заходах!

Слава Україні! Героям Слава!