12 Травень 2023, 08:22

Україна – це Європа!

9 травня в Україні відзначається День Європи. Тому учні 8-В класу активно долучились до цього заходу. 

Під час виховної години «Україна – це Європа» діти мали можливість ознайомитись з країнами Європи, їх досягненнями, традиціями. Під час вікторини «Державні символи країн Європи» восьмикласники перевірили свої знання державних прапорів країн. 

Неперевершеним знавцем державних прапорів стала Плескач Аня, їй не було рівних на цьому етапі. В наступному конкурсі «Візитівка країни» переможцями стали Удянський Олександр, Балоха Валерія, Бойко Анна, Шарун Дмітрій, Литвин Артем, які безпомилково назвали країни за їх відомими брендами. З особливою увагою діти слухали «Оду радості» - гімн Євросоюзу.

Восьмикласники зауважили, що Україна – це Європа, яка також причетна до її традицій і цінностей, але має і свої унікальні і особливі візитівки. Це й географічний центр Європи, що знаходиться в Закарпатській області, й гори Карпати, й видатні письменники Т. Шевченко, І. Франко, Л. Українка, видатні спортсмени Андрій Шевченко, брати Клички, Яна Клочкова та багато інших. А хто ж не знає український борщ, сало та галушки!? 

Наша країна має чим пишатися! 

І в першу чергу, своєю незламною армією, своїми захисниками, які відважно виборюють перемогу і право нашій країні бути вільною серед інших європейських держав!

Класний керівник Т.А. Матвієнко