08 Травень 2023, 14:07

День пам’яті і примирення «Не загасити пам’яті вогонь...»

Сьогодні у 7-А класі було проведено годину спілкування – реквієм до Дня пам’яті і примирення, який Україна разом Європою та США відзначає 8 травня 2023 року. 

День пам'яті і примирення присвячений перемозі над нацизмом, а також вшануванню всіх його жертв. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. 

Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення - що країни Європи уклали мир після війни. 

У 2023 році Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з РФ. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата - День Перемоги над Росією. 

А сьогодні учні 7-А класу згадали про закінчення Другої світової війни. Ведучі свята – Артеменко Ангеліна та Іванова Вікторія підготували презентацію про історію дати, а творчою групою (Тихановський Д., Ночовна В., Погорілий О., Блохіна Є. та Санжарівська С.) підготували та зачитали вірші для вшанування загиблих. 

Реквієм завершився хвилиною мовчання. Не забуваємо – той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. 

Низький уклін подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, змогли врятувати і рятує світ від нацистського поневолення.

Класний керівник Вікторія Видиш