27 Квітень 2023, 08:19

«Чорнобиль… Біль… Пам'ять…»

26 квітня… 

Саме цього дня 1986 року сталася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Найпотужніша і найбільша катастрофа, яку коли-небудь спричиняв мирний атом. ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті Чорнобиля.

Ця подія – нагадування про героїзм ліквідаторів аварії, про наслідки, які ця катастрофа принесла довкіллю та людям. Також в пам’ять про трагічні події 26 квітня 1986 року було засновано Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Учні 5-Б класу та юні джури козацького рою "Залізні Вовки" (молодша вікова група) долучились до проведення заходів до Дня пам'яті Чорнобиля та провели годину спілкування "Чорнобиль… Біль… Пам'ять…". Переглянули відео мультфільм про Чорнобильську трагедію, склали "Асоціативний кущ" про Чорнобиль, розглянули інтерактивні постери на тему "Чорнобильська біда", зробили аплікацію "11 слів про реактор" та виготовили Янголи пам'яті, розгадали інтерактивний кросворд за допомогою Q-коду. 

На закінчення заходу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув під час Чорнобильської катастрофи та запалили свічку пам'яті. Вшановуємо пам’ять тих, хто ціною власного життя допоміг локалізувати аварію.

Пам'ять про Ваш подвиг не згасне і збережеться в наших серцях назавжди...