08 Грудень 2022, 11:21

Усі ми різні – але всі рівні!

3 грудня в нашій державі відзначався Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. З цього приводу працівники психологічної служби закладу та класні колективи 1-11 класів провели виховні бесіди. 

Соціальний педагог Мирошниченко Н.О. та класний керівник 7-А класу Видиш В.О. разом з дітьми провели виховний захід під гаслом “Можливості обмежені, здібності – безмежні!”.

Його метою було ознайомлення учнів з міжнародними стандартами прав людини, Конвенції прав дитини; усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги та милосердя; сприяння розвитку волонтерського руху, спрямованого на утвердження толерантності, милосердя, активної соціальної дії, доброчинності; забезпечити потребу у спілкуванні з хворими ровесниками. 

На заході учні переглядали відеоролик “Можливості обмежені, здібності - безмежні!”, прослухали повідомлення про видатних людей, що мали інвалідність, але знаходили в собі сили займатися політикою, писати картини, романи, вірші, музику. 

Були ознайомлені з інформацією про досягнення України на Параолімпійських  іграх, складали прислів’я про добро. 

Людина з інвалідністю – не з касти недоторканих, а звичайна людина з неповторним характером, своїми слабкостями та сильними сторонами, своїми мріями. 

Люди з інвалідністю – нічим не кращі й не гірші від усіх інших людей. 

Усі різні – усі рівні.