01 Листопад 2022, 08:45

Свято українського гарбуза

З 26 жовтня по 30 жовтня ми відзначаємо за календарем Свято гарбуза. Це найбільше свято популярне в США, але щороку поширюється світом. Гарбуз можна назвати одним із символів американської нації. Головна мета цього святкування – поширювати інформацію про цілющі властивості цього продукту та його цінність для організму.

Ця традиція бере свій початок з тих далеких днів, коли перші люди оселилися на континенті. Основною проблемою для них стала нестача їжі, яку вони змогли вирішити за допомогою вирощування гарбузів. З розвитком промисловості велика частина населення переселилася в міста, де гарбуз перестав посідати важливе місце в раціоні.

Україну також вже неможливо уявити без гарбузів. Його можна сміливо назвати одним з атрибутів осені. Гарбуз – це джерело вітамінів та мінералів, корисних для нашого організму. Він же і герой містичного свята Гелловін, яке так швидко увірвалося з-за кордону у наше життя.

Хоч Гелловін і не наше свято, проте любов до гарбузів варто плекати. То…чому б не відсвяткувати сімейне свято українського гарбуза?

Ось саме таке свято учні 5-Б класу і вирішили відсвяткувати. Готувалися всі: і діти, і батьки, і класний керівник. У своїй класній групі ділились знайденою в соцмережах інформацією, відео про святкування Дня Гарбуза та які саме традиції, звичаї пов'язані з цим святом, зокрема, в нас на Україні. 

Провели конкурс на кращу оформлену парту, де мали діти в парі проявити всю креативність та творчість, але, найголовніше, дружність та співпрацю!

На завершення свята діти отримали смачні нагороди від класного керівника та, звичайно, були нагороджені грамотами за активну підготовку до свята!

Класний керівник 5-Б класу Царинна Л.Г.