16 Вересень 2022, 13:51

15 вересня – Міжнародний день демократії

На уроках української мови та літератури учні/учениці 5-А, 6-А, 9-Ф класів поговорили про демократію та демократичні цінності, адже саме зараз не на словах спостерігаємо важливість та відповідальність побудови демократії.

У 5-А та 6-А класах виконали вправу "Казки світу", під час їх аналізу звернули увагу на демократичні цінності інших культур, провели паралелі. 

У 9-Ф класі працювали із картками "Демократія для всіх" (розроблені організацією Learn to Change, Change to Learn), де обговорили, що потрібно робити, щоб розвивати зазначену на картці цінність/ставлення/навичку/знання, а протягом 1 хв учасники/учасниці обмінялися думками про те, що ще можна зробити на уроці, у класі, у школі, щоб розвинути ставлення, вміння, згадані на картці.

Найактивнішими були такі учні/учениці: Є. Шпирка, А. Анікіна, А. Дубій, А. Огурна, А. Зима, А. Бєляєва,  Д. Герасимова, Т. Олійник, Ю. Царинна, О. Тимошенко, В. Стукан, С. Андросович, Д. Нарожна, А. Шевчук, А. Сереветник, В. Манько, В. Лознева, К. Шедловська.

Шпильова С.П., вчитель української мови та літератури