27 Листопад 2020, 20:17

Хронометр незабутнього

26 листопада учнями 10-М класу (класний керівник Царинна Л.Г.) було проведено виховну годину, присвячену Дню пам’яті жертв Голодомору. Документальні кадри відеоряду, факти, спогади очевидців вплелися у канву заходу, «Хронометр незабутнього», торкнулися душі кожного. 

Потім учні та присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто став жертвою Голодоморів в Україні, вшанували і тих, хто за окраєць хліба не доносив на брата, не відривав окраєць хліба від голодних дитячих ротів, не торгував святинею… 

Учні 10-М класу запросили колектив Нашої Сьомої приєднатися  до всеукраїнської акції «Запали свічку пам’ятіЦей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників, які на собі перенесли цей жахливий біль тіла і душі, біль наруги і тортур, поневіряння, виселення і заслання на чужину – за свою любов до України, за її волю і за те, що вони були українцями. 

Мовчазним висновком, що ятрив душі і пломенів у очах учасників заходу, яскріло: «Хай не повторяться ніколи жахіття Голодоморів!» 

Наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути!