23 Листопад 2021, 08:17

Як безболісно повернути дитину до школи після дистанційки?

Минув черговий локдаун, і далеко не всі учні рвуться після нього до школи. Є й ті, хто прагне і далі вчитися вдома.  Батьки не розуміють — це свідомий вибір? Чи діти просто звикли? Як безболісно повернутися в класи? Поради дає психолог Олена Шамрай на порталі «Освіторія Медіа». 

«Може, хай завжди буде карантин?» — так питають деякі хлопці та дівчата після затишних днів удома. А батьки дивуються: хіба не набридло сидіти разом 24 години? І хай би це був сором’язливий першачок, який не відходить від мами. Але так може сказати і п’ятикласник, і учень випускного класу.

Є діти, для яких офлайн — це нудна дорога по морозу та в напівтемряві до школи та назад замість якихось приємних занять. Це згаяний час, роздратування через відповіді інших учнів: або тому, що всі їм видаються такими розумниками, а вони губляться, або, навпаки, бо вони вже все зрозуміли, зробили, прочитали, а однолітки роблять все повільно та говорять, здається, казна-що.

Що робити? Батькам важливо знати, які причини приводять до такого. Це той випадок, коли точне визначення проблеми — вже велика частина її вирішення.

(натисніть на посилання та прочитайте статтю)