03 Листопад 2021, 09:53

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у загальноосвітній школі №7

У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності» був складений план роботи з 01.10.2021 по 31.10.2021 р. та проведена робота з популяризації даної теми. 

Краєзнавчі заходи були  спрямовані на виховання поваги до книги, формування національної свідомості, любові до рідної землі та людей, які тут живуть, готовності до праці й захисту своєї Вітчизни, формування особистих рис громадянина України. 

Особливу увагу бібліотекар школи приділяла вивченню культурної спадщини рідного краю, його звичаїв, традицій, обрядів, народних ремесел. 

На початку жовтня стартувала благодійна акція «Подаруй бібліотеці книгу сучасних українських письменників!», результатом якої стало поповнення фонду художньою літературою.

Для підвищення медіаграмотності бібліотекарем було презентовано старшокласникам інформаційні сайти, які популяризують заповідні місця Черкащини. Учні пограли в гру «Медіазнайко» в читальній залі бібліотеки. 

У ході місячника створені книжкові виставки за участі членів бібліотечного гуртка «Медіатека та шкільний бібліотечно-інформаційний центр». Бажання відступити від стандарту, створити авторську роботу, привело до появи в нашій шкільній бібліотеці таких книжково-публіцистичних виставок – «Шляхами Перемоги» до дня визволення України від фашистських загарбників; «Черкаська земля: хроніка, джерела, постаті» до річниці  утворення Черкаської області, «Твої герої, Україно», «Історичний портрет рідного краю». 

Проведено бібліотечні  уроки під назвою: «Історія роду – історія нашого народу» були охоплені учні як початкових класів, так і старшокласники.

Корисними для читачів шкільної бібліотеки були години цікавих повідомлень «Природні парки: гордість та краса». 

В рамках Всеукраїнського місячника організована екскурсія до шкільної бібліотеки для учнів 1-х класів.

Дуже приємно було отримати від учнів 4-Б класу (Терещенко Н.А.) «Книгу вітань і побажань» для шкільного бібліотекаря. Діти разом із вчителем творчо та креативно оформили такий незвичайний формат подарункового видання. Прислів’я, приказки, побажання, душевні дитячі вітання, паперові листівки від вдячних читачів-четвертокласників – все це з любов’ю подаровано під час проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. 

Н.А. Ганноченко, завідувач бібліотекою загальноосвітньої школи №7