01 Червень 2021, 16:21

Шестикласники побували в гостях у вогнеборців

Перший день літа розпочинає чудове свято – День захисту дітей. 

І тому учні 6-В класу вирішили відсвяткувати його з користю – здійснити екскурсію до Смілянського краєзнавчого музею та державної пожежно-рятувальної частини нашого міста, адже дізнатись багато цікавого і нового про свій край та познайомитись з такою важливою і нелегкою професією, як рятувальник, діти мріяли давно. І навіть похмура і прохолодна погода не завадила цій подорожі. 

У краєзнавчому музеї екскурсоводи дітям показали матеріали, пов'язані з родиною колишніх власників містечка графів Бобринських та іменами відомих громадян міста. 

Серед унікальних експонатів – скринька зі скла і металу роботи італійських ювелірів XVIII століття, навісний замо́к середини XIX століття, цеглини з будівель графів Бобринських та інші предмети. Вразили дітей і експонати, фотодокументи та цікава інформація про події Другої світової війни. Особливо їм сподобалось пірнути в атмосферу минулого і потримати в руках зброю, одяг, а також порівняти побут людей раніше і тепер.

Досить важко відшукати дитину, яка байдуже поставиться до реву сирени пожежної машини, до форми рятувальників, та й просто до пожежної справи. Навіть подивитися, як мчать кудись на допомогу борці з вогнем – вже велика удача. А розглянути все обладнання, техніку, захисні костюми рятувальників і почути розповідь про свою роботу з уст бійців протипожежної служби буде цікаво дітям будь-якого віку. 

Тому сьогодні шестикласники не тільки слухали захоплюючі історії про гасіння пожеж, порятунок людей і тварин від працівників ДСНС, а й познайомились з обладнанням, які вони не мали змоги бачити раніше.

Діти відвідали гараж, в якому розміщено різну пожежну техніку, а також охоче приміряли одяг, у якому працюють пожежники при гасінні особливо складних пожеж.

Зробивши колективне фото на пам’ять, діти подякували за змістовну і цікаву екскурсію, де вони отримали багато корисної інформації про те, як правильно поводитися під час пожежі, як не допустити загоряння, як правильно повідомити про це рятувальників по телефону.

І яке ж свято без смаколиків! Тому смачною фінальною крапкою нашої екскурсії стало відвідування піцерії, де на дітей чекала запашна піца.   

Канікули розпочались! Вірю, що вони моїм майбутнім семикласникам запам’ятаються позитивними емоціями, гарним настроєм та чудовими моментами!

Класний керівник 6-В класу Т.А. Матвієнко