27 Квітень 2021, 08:56

Наші учні вчилися діяти в надзвичайних ситуаціях

20 квітня у школі відбувся День цивільного захисту. Основна мета заходів цього дня – вироблення в учнів умінь, навичок  грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; практична перевірка учнів користуватися засобами індивідуального захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту органів дихання, надавати першу домедичну допомогу. 

Головною умовою успішного проведення Дня ЦЗ була його насиченість практичними заходами, які викликали жвавий інтерес в учнів.

Для школярів було проведено вікторини, рольові ігри, змагання, до програми яких включалося від однієї до декількох вправ, тренування, відпрацювання дій за сигналами оповіщення при надзвичайній ситуації по класах. 

Учителі протягом дня провели відкриті уроки у цікавій та змістовній формі.

А також учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; практично ознайомитися із засобами індивідуального захисту; взяти участь у майстер-класі «Практичні дії при наданні першої домедичної допомоги».

Завершальним етапом Дня ЦЗ була навчальна евакуація школи за сигналами «Хімічне ураження!», де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.