11 Березень 2021, 13:22

5-А клас весело зустрічав весну

Масляна, Масниця, Колодій – одне з найулюбленіших українських свят, що корінням своїм сягає часів Київської Русі. Цілий тиждень масових розваг та веселощів припадає на останній тиждень перед початком Великого посту. Пов’язане воно було перш за все з проводами зими. 

5-А клас тепер знає, чому й досі не наступила весна, тому що ми ще не провели зиму!  

Сьогодні, в четвертий день Масниці, ми це зробили і зустріли довгоочікувану весну. Свято розпочалось з народження і сповивання Колодки, яка символізує початок Масничних гулянь. 

З давніх-давен люди дякували за тепло сонцеві, славили його, пекли млинці – круглі, рум’яні, червонуваті, які дуже нагадували сонячний диск. 

Дякуючи Вам, шановні батьки, в нас сьогодні було безліч різновидів млинців та начинок до них. Четвертий день Масниці або Розгул завжди проводився весело, з різними змаганнями між хлопцями та дівчатами.  

Хлопці теж сьогодні позмагались у спритності: "Я молодець, я найшвидше з'їм млинець", "Я мастак і найкраще танцюю гопак", а дівчатка показали свою майстерність у конкурсах: "Найсмачніший млинець", "Лялька-мотанка за 5 хвилин". 

На завершення ми всі зустріли весну розквітлою вишневою гілкою, тепер зима точно відступить. Дякуємо Вам за участь та турботу і смачнющі млинці, шановні батьки!

В.О. Видиш, класний керівник 5-А класу