09 Лютий 2021, 17:50

Інтернет для життя чи життя для інтернету?

Ранок багатьох з нас вже давно розпочинається не з кави. Швидкість сучасного життя вимагає бути в курсі подій, які вирують навколо. Інформація наразі є цінним капіталом, її купують і продають, за допомогою неї керують як окремими державами, так і цілим світом. 

Цифровий контент ми споживаємо на сніданок, обід і вечерю. У кожної людини є власне кіберменю. Воно залежить від віку, професії, статі, життєвих орієнтирів, а ще від емоційного стану, суспільних запитів тощо. Але для наших дітей визначальним  чинником формування їх інтернет-уподобань є насамперед ми –  педагоги та батьки. 

Місія цифрового виховання – це не лише заборони і табу на певний контент, це насамперед формування безпечних інтернет-навичок, які змалечку культивуються власним прикладом свідомих дорослих.

Звичайно, інтернет сьогодні – невід’ємна частина бізнесу, навчання, саморозвитку та інших аспектів буття. Проте  сьогодні у Всесвітній день безпечного інтернету потрібно ще раз згадати про пріоритети нашого перебування у мережі, щоб не замінювати віртуальністю цінні хвилини реального життя.

Ваша директорка,

Мар’яна Криворучко