01 Лютий 2021, 20:54

Читати вголос – це красиво і корисно!

1 лютого 2021 року вже одинадцятий раз святкують Всесвітній день читання вголос (World Read Aloud Day).  Цю подію започаткував міжнародний освітній проект «LitWorld» у 2010 році. Понад 173 країни світу беруть у ньому участь. 

Цей захід проводять, щоби надати можливість людям у всьому світі відчути, яке це насправді задоволення — просто читати вголос для інших; щоб нагадати усім про те, що освіта є одним з основних прав людини і це право має кожна людина у світі. 

Читання вголос надзвичайно корисне: воно стимулює розвиток мозку, поповнює словниковий запас, розвиває увагу та уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). Під час читання вголос проявляється схильність людини краще запам’ятовувати інформацію.

Щоб долучитися до цього свята, учні 10-Ф класу на уроці української літератури читали вголос новелу М. Коцюбинського «Intermezzo», ділилися думками та враженнями від прочитаного. 

А учні 5-Б класу організували акцію «Родинне читання вголос», під час якої самостійно обирали книжку та читали її для членів своєї родини. Деякі із п’ятикласників радо поділилися з читачами «Сьомої Школи – планети успіху» фото- та відеоматеріалами цієї акції. 

Долучаймося до цієї важливої та дуже цікавої справи – спільного читання в родині!                  

Йовко О.М., учитель української мови та літератури