22 Січень 2021, 10:55

Я – українець, і пишаюся цим!

Наша країна багата на визначні події та дати. Ось і онлайн виховна година у 6-В класі була присвячена двом визначним історичним подіям – Дню Соборності України, яке відзначаємо 22 січня, та Дню вшанування пам’яті  «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт у 2014 році.

Діти мали змогу дізнатись про події далекого 1919 року, коли у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки українських земель про об'єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.

Діти переглянули відеоматеріали та презентацію «День в історії. День соборності України» та провели паралель із сучасним періодом виборювання незалежності та єдності нашої держави, а саме прикладом безпрецедентного патріотизму українських «кіборгів», які в перші роки конфлікту на Донбасі до останнього подиху 242 дні тримали оборону Донецького аеропорту. 

На знак прояву гордості та патріотизму за звою державу і її героїв, діти вирішили долучитись до флешмобу «Я українець, і пишаюсь цим». Вони передавали малюнкову естафету один одному, зобразивши на своєму обличчі або папері символ нашої держави – синьо-жовтий прапор.

Сподіваюсь, що проведений захід подарував шестикласникам розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки!

Матвієнко Т.А., класний керівник 6-В класу