15 Січень 2021, 14:22

Про дистанційне навчання

Шановні учні та батьки!

Для кожного з нас очне навчання в школі є найкращою формою організації освітнього процесу. Проте відповідно до постанови Кабміну від 09.12.2020 №1236 в період з 18.01.2021 по 22.01.2021 можливий лише один формат навчання – дистанційний. 

Для ефективної роботи пропонуємо вам прості рекомендації, які допоможуть організувати процес навчання в домашніх умовах. Навчання в дистанційному форматі здійснюється відповідно до сталого розкладу, проте уроки розпочинаються о 8.30. Тривалість уроків в 1-х класах – 35 хв.; 2 – 4 класах – 40 хв., 5 – 11 класах – 45 хв.

Відповідно до Санітарного регламенту безперервне перебування дітей перед екранами технічних пристроїв упродовж одного уроку повинно бути:

для 1-х класів – не більше 10 хвилин

для 2 – 4 класів – не більше 15 хвилин

для 5 – 7 класів – не більше 20 хвилини

для 8 – 9-х – не більше 25 хвилин

для 10 – 11 – до 30 хвилин.

Тому уроки будуть сплановані педагогами відповідним чином, щоб їх загальна тривалість становила 45 хвилин як для онлайн, так і офлайн взаємодії. Напередодні робочого дня діти отримують від класного керівника інформацію про форми проведення уроків з кожного предмету на завтра, де вказані конкретні платформи для онлайн-уроків, види взаємодії учнів та вчителів, особливості виконання домашніх завдань. Це допоможе вчасно технічно підготуватися до навчальних занять та уникнути перевантаження учнів.

В межах уроку вчителі надають консультації з відповідних предметів під час виконання учнями окремих завдань, дослідницьких робіт тощо. Буде запроваджуватися накопичувальна система оцінювання: кожен вид роботи оцінюється (зараховується) і в підсумку досягнення учнів переводяться в бальну систему.

При виконанні завдань важливо дотримуватися академічної доброчесності. Для уникнення проявів списування будуть пропонуватися творчі та дослідницькі завдання. Пам’ятайте, що головна мета навчання – не оцінки, а реальні знання та вміння.

Забезпечення моніторингу якості освітніх послуг буде здійснюватися адміністрацією за допомогою періодичного опитування батьків, учнів засобами Google Forms. Пам’ятайте, що співпраця учнів, педагогів та батьків, взаємодопомога та взаєморозуміння допоможуть здолати будь-які труднощі, адже ми – Школа успіху дітей та дорослих!

З повагою, 

Ваша директорка Мар’яна Криворучко