26 Березень 2024, 08:08

Джури спробували себе в ролі бойових медиків

25 березня відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та наший рій «Гайдамаки» куреня імені Героя України Євгена Лисенка Смілянської ЗОШ № 7 Смілянської міської ради Черкаської області разом з керівником Михайлик Тетяною Володимирівною та виховником Царинною Людмилою Геннадіївною стали одними із активних учасників тренінгу.

Попри повітряну тривогу, яка нам трішки завадила попрактикуватись в елементах домедичної допомоги, джури дізнались від військового-медика та спробували самі в ролі медиків, як евакуювати пораненого з місця ураження, як накласти турнікети на пошкоджені ділянки тіла, як одягати військову амуніцію, зокрема, бронежилети та каску тощо.

Захід розпочався з акапельного виконання Національного Гімну України та хвилини мовчання за загиблими під час російсько-української війни.

Зустріч відбулась в дружній та цікавій обстановці. А на завершення за традицією обов'язкове загальне фото всіх учасників тренінгу.

Тримаємо стрій!

Прес-центр рою