26 Січень 2024, 10:25

Вода з неба там, де треба

Саме таку  назву мав бінарний проєкт учнів 11-Ф класу, який школярі реалізували з вчителем математики Тринченко О.Л. та вчителем української літератури Котовою І.С.

Допомогти своєму та іншим містам впоратися з нестачею води можна, використовуючи дощолови. Під час інтенсивного дощу, маючи купол площею 10 м2, можна зібрати за годину 25 чи більше літрів води.

Очищена за допомогою фільтрів дощова вода цілком підійде для поливу рослин, вологого прибирання, ручного прання. 

Учні 11-Ф класу прийняли виклик Інженерного тижня та створили моделі конструкцій для збору дощу. При цьому повторили властивості багатогранників і тіл обертання, формули їх об’ємів.

А ще юні фольклористи знайшли на теренах Інтернету прислів’я та приказки про дощову воду, з яких довідалися, як у старовину дівчата дбали за допомогою дощової води про красу свого волосся, у які дні корисно митися дощовою водою, щоб звабити хлопця. 

Група літературних критиків проаналізувала рядки творів сучасних українських поетів та підібрала приклади епітетів та метафор до слова «дощ».

Учні отримали цікаву інформацію, сформували соціальні компетентності, як виходити зі скрутних ситуацій, насолодилися мелодійним українським словом, дізналися про звичаї предків.

Інженерний тиждень – крок до здійснення мрій!