09 Вересень 2023, 19:42

Наші джури на "Гайдамацькому колі"

З 21.08 по 28.08.2023 року в місті Черкаси діяв Всеукраїнський вишкільно-патріотичний табір "Гайдамацьке коло", ініційований Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та Відділом молоді та національно-патріотичного виховання. 

Були присутні учасники з різних міст нашої України, зокрема, з Полтави, із Запоріжжя, Кам'янець-Подільського, з Черкас та зі Сміли. Якраз представниками із нашого міста стали два учасника - це юні джури козацького рою "Гайдамаки" (старшої вікової групи) Куреня імені Героя України Євгена Лисенка Смілянської ЗОШ 7 Моцний Антон та Луценко Дмитро. 

Справжню вишкільну школу юні патріоти пройшли протягом тижня перебування в таборі: стрільба із вогнепальної зброї, виконання завдань по "Орієнтуванню на місцевості" неподалік Дахнівської Січі, різні походи та подорожі по історичних місцях нашої Черкащини, зокрема, побували в Холодному Яру, на фестивалі "ШіФест", пройшлися по стежках дитинства Тараса Шевченка, побували у самого "Серця України", вчились керувати дронами, провели гру по страйкболу в лісовій місцевості, тощо. Звісно, дуже була сувора дисципліна, що допомогло організувати команди та виконувати завдання. Також були зустрічі з військовими, з парамедиками, які поділились своїм досвідом та практичними навичками з юними патріотами.

Незламний дух, патріотизм, випробування своєї сили волі, досвід, дисциплінованість, відповідальність, дружній колективізм - це, мабуть, найбільший багаж, який отримали наші джури в таборі. Втомлені, але дуже задоволені від участі у вишколі, хлопці повернулись з нагородами та бажанням й надалі бути вірними своїй Україні, працювати та навчатись заради найкращого мирного майбутнього!

Пишаємось вами, наші юні патріоти!