02 Вересень 2023, 12:24

«Живе і буде жити Україна, ніхто не спинить крил наших політ!»

Ось і промайнуло ще одне літо – і галаслива дітвора злетілася до школи!

Відчуття, які виникають ПЕРШОГО ВЕРЕСНЯ, не можливо порівняти ні з якими іншими відчуттями. ДЕНЬ ЗНАНЬ завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і сподівань, зустрічей вчителів, школярів, батьків. 

Цього року мої учні стали дев’ятикласниками!  

Для декого з них цей Перший дзвінок пролунав в стінах школи востаннє. Зустрічаючи їх на шкільному подвір’ї, я помітила, як вони виросли, змужніли і звісно зраділи, що можуть сісти за парту, на відміну від інших своїх однолітків. Адже клята війна, яка триває, не дала багатьом дітям такої можливості. 

«Живе і буде жити Україна, ніхто не спинить крил наших політ!» - такою була тема першого уроку, де діти дізналися про передумови й особливості сучасної російсько-української війни, мали змогу ознайомитись з фото і відеоматеріалами, віршами, піснями, які описують найкращі риси національного характеру українського народу - його силу та незламність! 

Дев’ятикласники почули історії подвигів наших захисників, які ціною власного життя, рятували побратимів, жінок, дітей, стареньких. Діти висловлювали свої думки, і я відчувала в них почуття глибокої пошани та поваги до Збройних сил України, до всіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм, а особливо Героям, які віддали своє життя у цій жорстокій війні, захищаючи нашу свободу і незалежність. 

Урок завершився, але свято тривало. Цьогоріч в нашому кабінеті дітей зустріла незвичайна красуня – ялинка, адже розпочався новий рік – новий навчальний рік. І прикраси на ній були особливі: зошити, ручки, олівці, лінійки та інша канцелярія, яка завжди стає в нагоді школярам. 

Діти з захопленням фотографувалися біля цієї красуні. І як же новий рік без подарунків? 

Осінній святковий кошик з цукерками від класного керівника підсилив святкові відчуття! На Новий рік ми за звичай складаємо плани і мрії. Ось і мої дев’ятикласники трохи помріяли і під святкову ялинку поклали листівочки зі своїми побажаннями.

Кожен вчитель любить свою роботу, своїх учнів. Тому сьогодні я вкотре зізналася своїм вже дорослим дітям в любові і назвала 20 причин, чому вони для мене важливі, а також ще раз привітала зі святом та побажала вчитися і знаходити знання, ставати сильнішими, мудрішими, добрішими, досягти своєї мети у житті, зустріти добрих і надійних друзів та стати гідними патріотами своєї країни!

Класний керівник 9-В класу Т.А. Матвієнко