07 Березень 2023, 08:16

Слово Кобзаря – вічне!

І мене в сім’ї великій

В сім’ї вольній, новій,

Не забудьте пом’янути

Незлим тихим словом.

(Тарас Шевченко)

В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для українців ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, багатогранна творчість якого сьогодні надзвичайно актуальна. 

Минають роки, змінюються покоління, але слово Кобзаря – вічне. Тарас Шевченко вчора, сьогодні і завтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері. 

У рамках декади «Коронація слова» учні 3-А та 3-Б класів залюбки взяли участь у конкурсі читців поезій Тараса Шевченка «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів», на якому ми мали змогу вкотре переконатися в силі незаперечних істин Шевченкового слова. 

Наші талановиті діти довели – поезія Великого Кобзаря завжди залишається яскравим прикладом незламності людини, окриленої благородною метою визволення від національного і соціального гніту, боротьбою за щастя всіх людей.

Вітаємо переможців: Максимець Софію (3-А клас), Валявську Софію (3-А клас), Кобенка Артем (3-А клас), Вандакурову Камілу (3-А клас),

 Росолову Іванну (3-Б клас), Орла Максима (3-Б клас), Круковську Поліну (3-Б клас), Пономаренка Євгенія( 3-Б клас). 

Дякуємо всім учасникам і бажаємо їм творчих успіхів і подальших досягнень!

Класні керівники: Харченко О.Г., Гончаренко Л.В.