23 Лютий 2023, 11:03

Школа успіху для дітей та дорослих – виклики та здобутки

 

 

 

 

2022-2023 навчальний рік ще триває, проте завершився марафон міських та обласних інтелектуальних конкурсів та олімпіад. Для Школи успіху №7 цей період був справжнім викликом, адже 90% цих подій проходило саме у нашому закладі. З листопада 2022 по лютий 2023 року діти з різних шкіл Сміли змогли дистанційно взяти участь в предметних заходах, демонструючи свої знання і виборюючи перемогу за перемогою для рідного міста. 

Це стало можливим лише завдяки невтомній праці кожного працівника закладу. Так, ще влітку 2022 року в нашій Школі успіху №7 було облаштовано найпростіше укриття відповідно до нормативних вимог ДСНС та отримано відповідні дозволи на очне навчання від військової адміністрації. Тому учні Школи №7 змогли вже з 1 вересня отримувати якісні освітні послуги. Як наслідок, найбільшу кількість призових місць в міському етапі предметних олімпіад (30) отримали наші учні. На обласному етапі наша команда дітей та дорослих також спрацювала результативно. Із 45 перемог смілян 27% призових місць (12) виборола команда Школи успіху №7.

Щиро радіємо також успішним переможним виступам наших дітей в обласному етапі конкурсу-захисту наукових робіт Малої Академії Наук з зарубіжної літератури (ІІІ місце), правознавства (ІІІ місце), математики (ІІ місце) та хімії (І місце), який також відбувся в дистанційному форматі.

Цей високий рівень конкурентноспроможності наших дітей забезпечили вчителі, які продемонстрували високий рівень професійної майстерності: вчитель зарубіжної літератури Яременко Н.С., вчитель географії Павленко Л.І., вчитель фізики Рахуба Т.О., вчитель математики Крикун Н.М., вчителі історії  Єлесін П.В. та Харченко Н.П., вчителі української мови Котова І.С. та Лауш Т.Б., вчителі хімії Безсікерних С.В., англійської мови Улітіна І.Д., трудового навчання Новохацька О.В. 

Здійснювати технічну підтримку (онлайн-трансляцію, відеозйомку тощо) в умовах відсутності електроенергії було справжнім квестом. Але і тут ми справилися, дякуючи винахідливим колегам, які у будні і вихідні забезпечували цей процес. Це лаборант Котов А.Є., інженер-електронік Діброва О.І. та вчитель інформатики Криворучко В.В. 

Ще одну сходинку успіху подолали Таібов Р.К. (викладач предмету «Захист України») та Матвієнко Т.А. (вчитель основ здоров’я), які стали переможцями І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2023» в когорті 6-ти смілянських колег. Визнання компетентності наших педагогів свідчить про налагоджену внутрішню систему забезпечення якості освіти в нашому закладі та практикоорієнтовану стратегію розвитку школи.

Звичайно, навчатися і навчати в умовах війни є справжнім викликом, але наші педагоги-професіонали проявляють витримку та майстерність у щоденній кропіткій роботі з дітьми, яка часто переривається повітряними тривогами. Проте налагоджені маршрути евакуації, чіткий алгоритм дій при сингалі «Увага всім!» вже закарбувалися у поведінці всіх учасників освітнього процесу. Це страшні реалії сьогодення, але безпека дітей та дорослих – понад усе.

Ми віримо, що всупереч всім перешкодам війни, освітній прапор Школи успіху №7 буде майоріти і вселяти впевненість, що знання і розум наших дітей та дорослих є однією з складових неодмінної якнайшвидшої Перемоги над чорною рашистською нечистю. Слава Україні!

З повагою і вірою в перемогу, ваша директорка Мар’яна Криворучко