17 Лютий 2023, 10:27

«Безпека з Патроном» від 5-Б класу

Учні 5-Б класу та юні джури козацького рою "Залізні Вовки" у рамках STEM-декади "Моделюємо безпеку власноруч" виготовили Лепбокс "Безпека з Патроном".

Головний герой Лепбоксу - пес Патрон. Він: собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер’єр, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Пес-сапер Патрон вчить дітей правилам безпеки під час війни.

Мета проєкту — підвищення обізнаності про мінну небезпеку.

Створення проєкту розпочали із години спілкування на тему "Обережно! Вибухонебезпечні предмети." Переглянули навчальні відео та опрацювали дидактичні вправи, пов'язані з темою.  

Потім розпочали роботу над створенням Лепбоксу у вигляді протитанкової міни "Безпека з Патроном". Працювали над проєктом як діти, так і батьки, зокрема, двоє мам з дітками з 4-Б класу (Спіцька Мілана та Світлана Олександрівна і Максимяк Марія та Ірина Анатоліївна) (рій "Нічні кажани") зв'язали з ниток гачком песика Патрона та міну, а мама з донькою з 5-Б класу (Маслюк Євангеліна та Інна Петрівна) - із шкарпеток пошили Патрона. 

Далі з короба округлої форми виготовили основу, в якій на липучках знімаються карманчики із завданнями та верхня частина "міни". Всі завдання на тему "Вибухонебезпечні предмети" роздруковані, заламіновані та вирізані, розкладені за відповідними секціями. 

Дружня атмосфера, яка сприяла створенню проєкту принесла бажаний кінцевий результат, який навіть перевершив очікування самих дітей.

Щиро вдячні всім, хто долучився до створення нашого проєкту!

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи — Сидоренко Ю.М.

Класний керівник — Царинна Л.Г.