14 Грудень 2020, 17:10

Вчимося вчитися

Однією з ключових компетентностей, яку покликана формувати сучасна школа, є компетентність уміння вчитися. Її важливість пов'язана з необхідністю для випускників школи навчатися упродовж всього життя самостійно, оперативно і легко орієнтуватися у потоці  інформації, вміло працювати з текстами. 

З метою набуття здобувачів освіти філологічного профілю таких навичок учні 10-Ф класу з учителем української мови і літератури Йовко О.М.  завітали на урок-екскурсію з курсу за вибором «Робота з навчальними текстами" до шкільної бібліотеки, де мали змогу ознайомитися з традиційним та електронним  каталогами  літератури (алфавітним та систематичним), метою  їх створення, способами роботи з ними, усвідомили цінність ведення заведених записів для швидкої орієнтації у великих масивах художньої, довідкової літератури, статей, словників тощо.

Крім того, у ході довірливої  бесіди завідувач бібліотеки Ганноченко Н.А. познайомила старшокласників з особливостями професії бібліотекаря як сучасного, ерудованого, відкритого, креативного та уважного знавця інформаційних процесів, навчальними закладами України, які готують студентів за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна  та архівна справа". Екскурсія була цікавою, пізнавальною та корисною.

Йовко О.М., учитель української мови та літератури