13 Грудень 2020, 17:24

Тиждень права у Сьомій Школі

10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Протягом тижня у закладі активізовано роботу щодо формування у школярів правової культури та ціннісного ставлення до себе й до інших, вироблення навичок відповідальної поведінки підростаючого покоління на основі сформованості превентивного світогляду, здатності супротиву до негативних впливів соціального середовища. 

Вчителем історії та правознавства Харченко Н.П. з учнями 10 - Ф класу проведено ділову гру «На терезах Феміди». 

Учні застосували свої знання, набуті на уроках правознавства, при вирішенні правових ситуацій, вміння давати правову оцінку власним вчинкам і поведінці. Ділова гра сприяла формуванню учнів вміння використовувати знання в практичному житті.

Для більш широкого розуміння прав дитини у 7-Б класі проведено захід: "Маємо права, знаємо обов'язки". Діти на прикладі поведінки героїв з улюблених казок оцінили, хто дотримувався прав, а хто їх порушував. На завершення заходу були створені  колажі "Права та обов'язки дітей".

Для учнів 9-А класу проведено юридичний футбол. Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, а також виховання в учнів почуття патріотизму поваги до рідних, однокласників, учителів.

Харченко Н.П., вчитель історії та правознавства