10 Листопад 2022, 08:45

Мова – духовний і найцінніший скарб нації!

Наразі, як ніколи, актуально й гучно звучать думки відомих українців про те, що мова – то душа народу, його голос, гордість, окраса, духовний і найцінніший скарб нації, важливий чинник самовизначення, надійна основа розвитку держави… 

Дозволимо собі додати, що мова нині – ще й засіб безпеки та ідентифікації. Тож День української писемності та мови – це не просто чергове свято в календарі визначних дат. 

Це свято, яке має глибокий духовний зміст, підкреслює історичну значимість нашої нації. На уроках української мови і літератури сьогодні  школярі пошанували рідне Слово, його багатство, красу, влучність, розмаїтість. 

Учні 6-Б, 7-Б, 10-М класів (учитель Йовко О.М.) випробували свої сили в «Мовознавчому турнірі», познайомилися з новими сучасними платформами для вивчення української мови поза школою на YouTube-каналах, студії онлайн-освіти EdEra, з подивом дізналися, що відео у Тік-Ток можуть навчати правильного слововживання.  

Але найважливіше, що діти доєдналися до написання Радіодиктанту національної єдності, метою якого було не перевірити грамотність учасників, а об’єднати людей всього світу навколо України, відчути себе частиною великої української родини, гідного українського народу.