30 Березень 2023, 08:48

Бути трішечки актором – це так класно!

27 березня відзначають своє професійне свято всі працівники театру, а разом з ними мільйони небайдужих глядачів. День театру щорічно відзначають в усьому світі з 1961 року після відповідного рішення на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.

Вперше про театр згадується в джерелах, що датовані 497 роком до н.е. В них говориться про проведення свята, присвяченого богу Діонісу. Перша будівля театру з’явилась у Римі в 55 році до н.е., там виконували вірші та невеликі п’єси, переспіви легенд та міфів. 

Перший український стаціонарний театр був відкритий у Львові в 1795 році, а через 24 роки з’явилася перша українська п’єса «Наталка-Полтавка» Івана Котляревського.

Театр – це казковий світ, в якому створюється ілюзія життя. Адже, виходячи на сцену, діти-актори стають героями казок, оповідань, людей з реальними почуттями, емоціями. 

Якщо будь-кого з дорослих запитати: «Чи любите ви театр?» — не кожен відповість ствердно. Однак для дитини ніщо не замінить театр, навіть комп’ютерні ігри. 

Саме театралізовані вистави для дітей стають яскравими митями у їхньому житті, приносять їм радість, збагачують новими враженнями, які надовго запам’ятовуються, сприяють творчій активності та організації дружніх стосунків у колективі.

Тож і учні 5-Б класу на уроці "Драматургія і театр" пройшлися історичними стежками заснування театру від минулого до сьогодення, познайомилися з найвідомішими та найдивовижнішими театрами світу та України, згадали свої виступи в ролі юних акторів під час уроків та зробили великий колаж із світлин про наше театральне життя.

Тож будьте кожен хоч трішечки актором, адже це так класно!

Класний керівник 5-Б класу - Царинна Л.Г.